Microsoft Word

In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Word hét tekstverwerkingsprogramma. Het is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Kunnen werken met dit tekstverwerkingsprogramma is dan ook voor steeds meer werkzaamheden en beroepen een vereiste.
Met de cursus Word leer je Microsoft Word op een professioneel niveau gebruiken. De computer is dan niet meer een veredelde typemachine, maar een enorm veelzijdig apparaat om documenten mee te maken inclusief afbeeldingen, tabellen en grafieken, vastgestelde opmaak voor sjablonen en etiketten opmaak. Zelfs kunnen documenten opgemaakt worden voor plaatsingen op internet. Ook kun je leren te werken met macro's. Dit is afhankelijk van het niveau van de opleiding. Doordat je straks heel veel mogelijkheden van het programma kent, werk je veel efficiënter en bespaar je dus veel tijd en geld!
 
Voorkennis; Om kunnen gaan met het toetsenbord en de muis.
Cursusduur is 5 lessen van 2,5 uur in kleine groep van 4 tot 6 personen
De prijs: € 310,00
Inschrijven is altijd mogelijk waarna er binnen 4 weken gestart wordt met de opleiding.

Omschrijving van de cursus Word:

1.   Teksten invoeren, wijzigen, afdrukken
Hoe en wat bij het intypen van gewone teksten. Het gebruiken van al eerder getypte teksten en deze aanpassen zodat u ze weer kunt gebruiken. Het bewaren van gemaakt werk op de harde schijf en ook op diskette wordt behandeld. Ook is het wel prettig als u de teksten naar de printer kunt sturen zodat u ze op papier afgedrukt krijgt.
 
2.   Document opmaak.
Doordat er met verschillende soorten voorgedrukt papier en/of enveloppen wordt gewerkt, worden de opmaakregels behandeld. U gaat dan teksten aanpassen zodat het mooi verdeeld op uw papier komt te staan. Vormgeven naar wensen van het bedrijf en met een ander lettertype.
 
3.   Marges en tabulator-stops.
Het werken met kantlijninstellingen en tabulatorstops is vooral handig als u met eerder ontworpen documenten wilt gaan werken. Deze worden ook wel moederdocumenten genoemd of sjablonen. Dit heeft het voordeel dat verschillende instellingen van de tekstverwerker niet opnieuw gemaakt hoeven te worden. Dus tijdbesparend werken.
 
4.   Grafisch werken.
Tekeningen gebruiken, zelf maken, veranderen en lijnen en/of kaders er omheen kunnen verwijderen of juist plaatsen. U mag hier ook uw eigen logo gebruiken tijdens de cursus.
 
5.   Kaartenbak.
U gaat hier uw eigen kaartenbak samenstellen of een bestaande kaartenbak gebruiken met behulp van de docent. Het resultaat wordt dan gekoppeld met een mailing oftewel een standaardbrief.
 
6.   Ontwerpen voor enveloppen en etiketten.
Hier krijgt u te maken met verschillende maten van enveloppen en etiketten die u voor uw eigen situatie kunt aanpassen. Ook krijgt u een rondleiding in het gebruik van een spreadsheets in uw tekstverwerking.
 
7.   Testen.
Hier passeert de behandelde stof de revue. Mochten er dan nog vragen zijn in normale proporties, dan worden deze ten alle tijden nogmaals behandeld. Er wordt uit de test ook beoordeeld of u de materie genoeg beheerst, zodat u een getuigschrift kunt behalen.