Word voor Gevorderden

Deze cursus sluit aan op de cursus Microsoft Word Basis. Mensen die al enige tijd werken met een tekstverwerker kunnen ook deelnemen aan deze cursus. Er wordt uiteraard dieper ingegaan op het werken met teksten. Het redigeren, indexeren, en vele opmaak mogelijkheden passeren de revu. Zelf kan men van te voren aangeven wat men van de cursus verwacht. Hier wordt dan rekening mee gehouden tijdens de cursus. We maken ook vaak, samen met de cursisten, standaard documenten die gelijk te gebruiken zijn op de werkvloer. Op deze manier is de cursustijd gelijk ontwikkelingstijd met een bruikbaar resultaat.
 
Voorkennis; Goed om kunnen gaan met tekstverwerker.
Cursusduur is 5 lessen van 2,5 uur in kleine groep van 4 tot 6 personen
De prijs: € 379,00
Inschrijven is altijd mogelijk waarna er binnen 4 weken gestart wordt met de opleiding.

Omschrijving van de cursus Word voor gevorderden:

1.   Bestaande documenten aanpassen met opmaakstijlen
Bestaande documenten die aangeleverd worden zijn vaak niet goed opgemaakt. Uitlijningen zijn niet in orde en het lettertype niet standaard. Om dit goed voor elkaar te krijgen gaat u opmaakstijlen gebruiken en aanpassen.
 
2.   Autocorrectie en pakketinstellingen.
Automatische correctie heeft vele instellingen die prettig zijn als deze goed staan ingesteld. Er zijn zelfs gemakken in aan te brengen wat veel typewerk kan besparen. Om met verschillende versies van de pakketten te kunnen samenwerken zijn er pakket instellingen aan te brengen waardoor er een goede samenwerking mogelijk is.
 
3.   Kop en voetteksten gebruiken.
Deze instellingen zijn bij standaard ontwerpen van essentiël belang. Vooral bij projectbeschrijvingen, promotie campagnes en werkverslagen. een goede standaard geeft uniformiteit.
 
4.   Werken met verschillende secties.
Om verschillende opmaak mogelijkheden te kunnen gebruiken kan het noodzakelijk zijn om met verschillende opmaakgedeelten in een document te werken. Deze worden secties genoemd. Ook als u hoofdstukgericht wilt werken of verschillende afdrukstanden van het papier nodig heeft.
 
5.   Standaard sjablonen ontwerpen.
Om uniformiteit in de documentatie, verslagen, nieuwsbrieven, offertes en brieven te krijgen is het werken met sjablonen erg prettig. Het is dan mogelijk om standaard ontwerpen te maken die niet zomaar overschreven kunnen worden.
 
6.   Invulformulieren maken en beveiligen.
Invulformulieren zijn bij klachtenafwerking, wenslijsten, enquêtes en vele andere vormen van gegevensverzamelingen een goed hulpmiddel. Deze zijn te beveiligen zodat ze alleen bij de in te vullen vakken te beschrijven zijn. Hierdoor blijft vaak ook de opmaakvorm inmodel zodat het ontwerp er verzorgd uitziet.
 
7.   Redigeren en indexeren.
Deze mogelijkheden van redigeren en indexeren zijn vooral prettig als men met meerdere personen aan één verslag werkt waarbij iemand de verantwoordelijkheid behoudt van het uiteindelijke document. Correcties kunnen dan af of goedgekeurd worden.
 
8.   Samenwerken met Excel en/of Access.
Worddocumenten worden vaak gebruikt bij verschillende rapportages. Hierin kan het prettig zijn Kaartenbakgegevens of berekeningen op te nemen vanuit Excel of Access.