Picasa fotobewerking en -beheer

Picasa is een (gratis) programma van Google waarmee u al uw foto's kunt bewerken en archiveren. Toegegeven, dit programma heeft niet dezelfde mogelijkheden als b.v. Adobe Photoshop, maar voor de meest voorkomende bewerkingen heeft Picasa een ruim aantal zeer gebruiksvriendelijke bewerkingen om uw foto's aan te passen en te verbeteren. Verder kunt u ook nog eens uw foto's op alle mogelijke manieren archiveren en  weer terugvinden. In deze cursus Picasa leert u om op eenvoudige wijze uw fotoverzameling te archiveren, te verbeteren en aan te passen. En als u daarmee klaar bent, kunt u via de Picasa Webalbums dat ook via internet laten zien. Voorkennis; Om kunnen gaan met het toetsenbord en de muis.
 
Cursusduur is 5 lessen van 2,5 uur in kleine groep van 4 tot 6 personen.
De prijs: € 312,00
Inschrijven is altijd mogelijk waarna er binnen 4 weken gestart wordt met de opleiding.
 
Omschrijving van de onderdelen die in de cursus Picasa aan bod zullen komen:
 

1.   Installeren
Downloaden van Picasa op de computer waarna het programma geïnstalleerd kan worden. Na de installatie kunnen de foto's ingelezen worden van computer.

2.   Aanpassingen
Bijwerken van foto's, belichting aanpassen, rechtzetten, bijsnijden en kleuren aanpassen

3.   Retoucheren
Retoucheren, rode ogen verwijderen en effecten toevoegen om mooie of artistieke resultaten te kunnen krijgen.

4.   Van E-mail tot Collage
Een prachtige collage maken of een dia presentatie en dan ook de foto's kunnen E-mailen is toch wel erg prettig.

5.   Archiveren en lokaliseren
De mogelijkheden gebruiken om trefwoorden aan een foto toe te voegen. Op deze manier kan men ook de foto's rubriceren. Zelfs de datum voor een tijdslijn en de plaats helpen mee om de foto's nog beter in te delen.

6.   Internet en webalbums
Als de foto's allemaal in het programma van Picasa staan dan kunt u de foto's op internet plaatsen met webalbums. Deze zijn te beveiligen zodat niet alle foto's voor de hele wereld beschikbaar zijn. U kunt ook mensen uitnodigen om naar de albums te kijken.

7.   Gezichtsherkenning
Een enorme leuke toevoeging in Picasa is de gezichtsherkenning. Hiermee kunt u een herkenning creëren waarmee later een persoonsfilm (versie 3.8) en/of een reportage gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld Jan door de jaren heen gevolgd. Je ziet Jan dan opgroeien in de reportage.

8.   Nog meer albums
Fotoalbums, persoonsalbums en Sterrenalbums gebruiken inrichten naar eigen smaak