Microsoft Excel

In het Nederlandse bedrijfsleven is Microsoft Excel hét aangewezen programma om berekeningen mee te maken. Het is in onze maatschappij niet meer weg te denken. Het kunnen werken met Microsoft Excel is dan ook voor steeds meer werkzaamheden in financiële, wiskundige en statistische beroepen belangrijk geworden.
Met de cursus Excel leer je Microsoft Excel op een professioneel niveau gebruiken. De computer is dan nog meer een enorm veelzijdig apparaat geworden om  tabellen in vele vormen en bijbehorende grafieken te kunnen maken. Hierdoor krijgt men inzicht in gegevens door filter mogelijkheden en sorteren. Vastgestelde opmaak voor sjablonen maken om minder vergissingen bij invoer van gegevens te hebben is ook van groot belang. Zelfs kunnen documenten opgemaakt worden voor plaatsingen op internet. Ook kun je leren te werken met macro's, voorwaardelijke opmaak en vele beveiligingen Dit is afhankelijk van het niveau van de opleiding. Doordat je straks heel veel mogelijkheden van het programma kent, werk je veel efficiënter en bespaar je dus veel tijd en geld!
 
Voorkennis: Om kunnen gaan met de computer en muis.
Cursusduur is 5 lessen van 2,5 uur in kleine groep van 4 tot 6 personen
De prijs: € 357,00
Inschrijven is altijd mogelijk waarna er binnen 4 weken gestart wordt met de opleiding.

Omschrijving van de cursus Excel:

1.   Wat is een Spreadsheet
In eerste instantie krijgt u uitleg over wat een spreadsheet is en waarvoor een spreadsheet wordt gebruikt. Hierbij krijgt u te maken met een aantal begrippen en invoer van gegevens.. Het knippen, kopiëren en plakken van gegevens en verschillende basisformules.
 
2.   Rekenkundige bewerkingenfont
Bij het invoeren van gegevens krijgt u bij de berekeningen te maken met het optellen, aftrekken, delen, gemiddelde, subtotalen, minimale en maximale berekenen met behulp van formules. De gemaakte tabellen juist op papier afdrukken.
 
3.   Vormgeving en Grafieken
Werken met lettertypen, persoonlijk getinte lay-out en het genereren van grafieken. Het naam geven van X en Y reeksen, kopteksten en gegevensreeksen. Opties bij het samenstellen van pagina's zoals staand, liggend en reeks passend op pagina.
 
4.   Hink, stap en sprong
Hierin worden handigheden uitgelegd, zodat u snel met een spreadsheet kunt werken. Bij invullen, wijzigen, verplaatsen en benoemen van gebieden. Hierdoor kan men zich razendsnel verplaatsen in en tussen verschillende werkbladen en formules leesbaar maken.
 
5.   Formules gebruiken, sorteren en filteren
U gaat meerdere formules gebruiken om een productie, uren, materialen en dergelijke te kunnen berekenen. Ook gaat u een aantal voorwaarden inbouwen. Tevens krijgt u te maken met sorteer en filtermogelijkheden.
 
6.   Grafische lijnen, afwerking
Om een spreadsheet duidelijk over te laten komen, wordt u geleerd lijnen of kleuren te plaatsen daar waar het nodig is. Bij de afwerking van een ontwerp is het ook van belang dat u printreeksen kunt maken.
 
7.   Testen.
Hierin zitten alle aspecten van eerder geleerde materie en dit wordt dan ook gebruikt als eindtest, om in aanmerking te komen voor een getuigschrift.. Zijn er dan nog vragen over de behandelde onderwerpen kunnen deze nog even besproken worden.