Gebruiken van Internet en E-mail

Internet is voor iedereen een bron van informatie. Dit kan men nodig hebben voor werk of hobby. Het is voor een beginnende computergebruiker een hele prettige manier om vertrouwd te raken met het gebruik van een computer. Het voor- en nadeel van internet is , de hoeveelheid en verscheidenheid aan informatie. Men kan ontzettend veel informatie vinden maar raakt vrij snel het spoor bijster, wanneer men zich op internet begeeft. De cursus is bedoeld om hier een stuk rust en duidelijkheid te bieden. Ook om gericht te leren zoeken naar de werkelijke informatie die U wil. Tijdens de cursus gaat uzelf de mogelijkheden onderzoeken, beoordelen en gebruik maken van de zo genoemde digitale snelweg. Ook e-mailen, is tegenwoordig een noodzakelijkheid.
 
Voorkennis; Is niet noodzakelijk.
Cursusduur is 3 lessen van 2 uur in kleine groep van 4 tot 6 personen
De prijs: € 247,00
Inschrijven is altijd mogelijk waarna er binnen 4 weken gestart wordt met de opleiding.
 
Omschrijving van de basisopleiding:
 
1.   World Wide Web
Dit betekent dat u terecht bent gekomen in een wereldwijde informatie stroom. Hoe ga je hier nu in zwemmen of surfen en wat betekenen al de termen die u tegen komt.
 
2.   Zoeken op Internet
U gaat aan de slag met diverse zoekmogelijkheden (search-engines) om informatie te vinden die u wilt hebben en dan vooral met de fijne kneepjes, zodat u geen tientallen pagina's hoeft door te bladeren.
 
3.   Links en favorieten.
Vaak kom je op plaatsen waar je niet wezen wil. Hoe kom je er nu weer snel uit en terug naar het punt wat u wel verder bracht naar de situatie die u wenste. Hoe kunt u de volgende keer direct naar deze plaats komen.
 
4.   Downloaden
Een aantal programma's en gegevens kunt u via internet ook op uw computer binnen halen. Hoe gaat dit in z'n werk, mag dit, raakt de computer dan niet vol? Hoe zit het nu met virussen?
 
5.   Nieuwsgroepen en Blogs
De nieuwsgroepen zijn een soort prikbord van Internet over diverse onderwerpen. Hoe kunt u meedoen en hoe vindt u een interessant prikbord? Verder kun je communiceren via Blogs.
 
6.   E-mailen
Ik stuur je wel een mailtje! Dat gaat echt eenvoudig en is zeer efficiënt. Natuurlijk wordt dit ook tijdens de cursus gedaan. Zonodig wordt er zelfs een e-mail account aangemaakt voor u.
 
7.   Verschillende E-mail mogelijkheden
Hoe gaat over het algemeen de communicatie via het internet als we over de term E-mail spreken. U krijgt hier ook een zelfstandige opdracht waarbij u informatie moet gaan zoeken en deze gaat doorgeven aan een ander, zodat u ook weet dat u het na deze cursus ook zelfstandig kunt surfen en e-mailen.